Waar ben je naar op zoek?

Of kies gelijk een populaire categorie!

Een paar handige weetjes over je pasgeboren kindje!

De ademhaling bij je kleintje

Vaak haalt een pasgeboren baby, onregelmatig adem. Het ene moment klinkt het als licht zuchten, en soms merk je niet eens dat je kleintje ademt. Dat fenomeen komt voor doordat de longen nog zeer klein zijn en de controle over het ademhalen nog niet is volgroeid.

Kreunen tussen het ademen

Het kan voorkomen je baby zacht kreunend geluid maakt tijdens het ademhalen. Dit is volkomen normaal, maar het kan even schrikken zijn als je het abrupt hoort. Het verschil tussen dit en het kreunen door pijn is groot, waardoor je dat vanzelf opmerkt.

Warm of Koud?

In het begin is het van belang dat je de temperatuur van je kleintje controleert, het wordt aangeraden om dat elke 3 à 4 uur te doen. Tussen de 36,5° C en 37,5° C is natuurlijk ideaal. Bij een lage temperatuur kun je natuurlijk voor warmte zorgen. Bij een te hoge temperatuur wil je dat uiteraard zo goed mogelijk in de gaten houden.

Voeden

De eerste paar dagen zal jouw kleintje meestal nog niet zo veel drinken. Je kunt proberen vaker borstvoeding te geven, om het drinken te stimuleren. Let dan op een goede houding! Bij voeding uit een fles is het van belang dat je de melk op een goede manier klaarmaakt.

Een baby zal vaak zelf aangeven hoeveel hij of zij wil drinken, dat varieert, dus knoop je er nog niet te veel aan vast!

Gewicht

Je kleintje zal hoogstwaarschijnlijk na de geboorte eerst wat afvallen. Meestal is je kleintje na een week of 2 weer terug op het originele geboortegewicht. De eerste 6 maanden zal je kleintje elke week ongeveer 150 gram aankomen.

Hopelijk heb je weer wat nuttigs op gestoken! Tot de volgende Baby Blog!