Waar ben je naar op zoek?

Of kies gelijk een populaire categorie!

Eten voor 2: Hoe je gezond eet tijdens je zwangerschap

Een goede voeding tijdens je zwangerschap mag je niet onderschatten! Je hebt namelijk te maken met wat extra benodigdheden voor jou en jouw baby. Jouw lichaam heeft juist nu die extra bouw en voedings stoffen hard nodig! Zolang je in ritme gezond en gevarieerd blijft eten ben je al goed onderweg! 

Een goede basis

Natuurlijk is het nooit verkeerd om gezond te eten. Het is een levensstijl waarvan je beter in je vel gaat zitten en daarom is dit tijdens je zwangerschap van extra belang! Zodra je eet volgens de belangen van de schijf van vijf voel jij jezelf niet alleen beter, maar denk je ook aan de groei van jouw baby.

De juiste voedingsstoffen

Wij kunnen groeien door eiwitten, mineralen, koolhydraten, vetten en vitamines. Zorg dus dat je dit zoveel mogelijk binnen krijgt! Door veel verschillende soorten groente en fruit te eten, krijgt jouw baby de nodige voedingsstoffen om te groeien. Eet bijvoorbeeld ook niet alleen vlees, maar ook vis en eieren voor 1 of 2 dagen in de week.

Om alles makkelijk te verdelen, en de maaltijd schoon te houden kun je wat handige servies sets in de categorie happen vinden!

Een gezonde dag

Als je niet helemaal weet hoe je alles uit je dag  kunt halen, heb ik hier voor jou een gezond dagmenu samen gesteld.

Denk aan deze maaltijden:

-1,5 tot 2 liter vocht (inclusief melk)

-100-125 gram (gaar) vlees, vis of ei-40 gram smeer- en bereidingsvetten

-2 tot 3 porties zuivel: bijvoorbeeld melk en kaas

-2 stuks fruit -Aardappels, gekookte rijst, pasta of peulvruchten

-Minimaal 4 bruine/volkoren boterhammen

-250 gram groente

Waar je nog op kunt letten

Van sommige voedingsstoffen heb je meer nodig tijdens de zwangerschap. Denk aan vitamine D, foliumzuur of vitamine B11. Deze kun je vaak niet in voldoende mate uit jouw voeding halen. Daarom word het door de Gezondheidsraad aangeraden om tijdens de zwangerschap hiervoor voedings supplementen in te nemen.