Waar ben je naar op zoek?

Of kies gelijk een populaire categorie!

Vreemde slaap gewoontes bij baby’s, wellicht heb je al iets gemerkt?

Het schattigste moment van de dag, een baby die lekker slaapt! Een hartverwarmend beeld, maar er gebeuren soms nog wel wat aparte dingen… Geen zorgen! Het is niet altijd zo verontrustend als het er uit ziet, alleen is het soms toch fijn om te weten wat dat is.

Een opmerkelijke ademhaling

Het ademhalings ritme van je baby kan tijdens de slaap weleens wat variëren. Er kan zomaar ineens een pauze in de ademhaling komen, waarna ze gewoon weer doorgaan, of juist wakker schrikken. Dit gebeurt vaker en kan jou ook enorm laten schrikken, maar geen zorgen, het is volkomen normaal.

Ook onze kleintjes snurken er op los!

Knarsende tandjes, rollend door het bed, maar ook snurken en snuiven! Baby’s maken zorgen loos geluid in hun stille slaap. Dit kan leiden naar een vast snurk ritme, zoals we al gewend zijn van onze partner… Het kan voorkomen bij verkoudheid, een verstopte neus of de positie waarop de baby slaapt.

Drijfnat in bed

Er zijn baby’s die veel zweten en daarna bijna drijven in bed als ze wakker worden. Als het niet extreem is, is het geen probleem, maar als het vaak voorkomt is het uiteraard slim om te raadplegen bij een vertrouwde huisarts

Dansen tijdens de slaap

Het klinkt misschien gek, maar veel baby’s schudden met hun hoofd tijdens het slapen. Vaak vinden die baby’s het fijn om in beweging te zijn, en dat uit zich terug in hun slaap! Het kan ook liggen aan pijntjes van doorkomende tandjes, de behoefte aan aandacht of voor een rustgevend gevoel. Bij rustige bewegingen gaat het vaak over dat rustgevende gevoel, daarbij komt een wieg altijd van pas! 

Korte nagels in de morgen

Nagelbijten is ook onder baby’s een trekje die bekend staat als een nerveuze gewoonte, maar bij baby’s kan dat een andere oorzaak hebben. Het kan voorkomen uit verveeldheid of zijn uitgegroeid tot een gewoonte, het is wel iets wat later invloed kan hebben op je tanden (en nagels). Daarom is het slim om deze gewoonte wel af te leren! 

Nagelbijten is een onbewuste gewoonte, daarom is het niet verstandig om er telkens de aandacht op te leggen, maar het juist te negeren. Daarnaast kun je zorgen dat de nagels altijd netjes geknipt zijn, waardoor er geen nagel overblijft om af te bijten. Ook een leuke knuffel in bed, zal de aandacht misschien van het nagelbijten afhouden. 

Er gebeuren veel dingen in onze slaap, nu weet je wat er als kind wellicht daarin gebeurde. Een handige babyfoon zou je daar wat extra inzicht over kunnen geven. Hopelijk heb je weer wat geleerd, tot ziens!