Waar ben je naar op zoek?

Of kies gelijk een populaire categorie!

Een goede nachtrust voor jouw baby: wat je moet weten

De ideale kamer temperatuur om te slapen voor jouw kleintje licht rond de 18 graden. De kamer is natuurlijk niet altijd 18 graden, maar daar heb ik een paar oplossingen voor. Zorg dat de omstandigheden corresponderen met de buiten temperatuur. Hoe je dat kunt doen lees je hier.

Warm of koud

Bij warm weer en een duffe kamer, is een lichte katoenen kledij vaak al voldoende. Bij koud weer wil je het ook weer niet te warm krijgen, let daarom ook dan op de temperatuur. Dit is eenvoudig te meten met een thermometer, tevens hebben sommige babyfoon’s tegenwoordig een ingebouwde temperatuur meter die ook handig van pas komt.

Kom tot rust

voor het slapen gaan is het gewenst om niet te veel licht te zien. Laat jouw baby voor het slapen gaan van te voren al rustig worden. Het helpt dan bijvoorbeeld om in bad te gaan of om jouw baby even lekker in de wieg te leggen.

Een goede balans

Om s’nachts goed te kunnen slapen is het belangrijk dat jouw baby overdag niet te veel slaapt. Tevens is dit ook niet het gezondste om te doen. Maak je baby overdag daarom op tijd wakker. Als jouw baby meer dan 3 uur slaapt is het tijd om hem of haar wakker te maken. Bij voorkeur kun je de dutjes ook verdelen over de dag.

Zo hebben jij en jouw baby een goede nacht rust, slaap lekker!